Når du bevæger dig ud i nattemørket, går der mange minutter inden du har et rimeligt nattesyn. De svageste stjerner ser du først efter godt 20 minutters mørke, og det samme gælder dine udsyn på omgivelserne. Der skal ikke meget lys til fra en lommelygte eller smartphone, før du har forringet dit nattesyn, og omgivelserne og stjernehimlen forsvinder.

Modsat gamle lygter med glødepærens gyldne farve, har moderne LED-lygter ofte en kold lysfarve med stort indhold af blåt lys, hvilket forringer nattesynet dramatisk.

Det er velkendt, at der bruges RØDT LYS ved arbejde med instrumenter i mørke for at bevare nattesynet, mens andre farver fremtræder i sort/hvid.

Her kommer AMBER LYS på banen, da det er mere bredspektret. Lygten er forsynet med 4 dioder der lyser fremad i en smal kegle, mens en 5. har en bred og svag udstråling, i lighed med forlygterne på en bil. Det er for at bevare orientering landskabet.

Lampen anbefales derfor også til natløb o.a., fordi du udnytter dit nattesyn langt bedre.
I fagsprog, kaldes filtret Gold Amber, og skærer op til 90% af de blå lysbølgelængder bort.

De 3stk AAA celler er placeret i nakken for god balance, og lygtehovedet kan vippes op til 90 grader nedad til læsning og arbejde.

Fakta:

  • Ufiltreret lumenoutput er145 Lumen.
  • Orienteringsafstand op til 25 meter.
  • Afhængigt af batteriernes kvalitet har lygten en levetid på ca 4 timer ved Amber lys, og op til 40 timer ved rødt lys.
  • Lygten er oprindelig fra amerikanske Coast, med men er modificeret med specialfilter.

Hvis du oplever problemer eller defekter på lygten, så kontakt venligst
Ørsted Medieproduktion – 4780 Stege
Tlf: +45 38 719 718. Mail: ole@lysbilledmager.dk