Er der liv på søster Venus?

Svaret er måske ja. I hvert fald har et hold forskere nu fundet en ny gasart kaldet fosfin, der består af fosfor og brint, i atmosfæren omkring vores søsterplanet Venus. Fosfin er et grundstof i vores eget DNA, og kan dermed også betegnes som et væsentligt element i det vi normalt definerer som liv.

Om det er garanti for liv på Venus vides endnu ikke. I princippet er fosfin giftigt og sammenholdt med at temperaturen på Venus gennemsnitlig ligger på over 400 grader samt trykket på overfalden er ganske stort, så vil det nok ikke være små Venusmænd vi finder.

Men det der alligevel gør det særdeles interessant er, at fosfinet nedbrydes meget hurtigt af Solens UV-stråler og netop derfor må der være et eller andet, der producere meget af det.. noget der måske er en form for liv.

Hvis du i øvrigt står tidligt op eller går sent i seng, så er Venus synlig på himlen fra kl 02.30 og frem de kommende dage. Du finder tiderne for alle planeternes synlighed på himlen her.

På Strågården Nyord tilbyder vi en guidet tur under nattehimlen. Synes du det er sjovere om dagen, så kan vi også historierne om Nyord.

Skriv til os eller ring på +45 25778216 så vi kan finde en løsning, der passer lige netop til dig.

Med Dark Sky hilsen
Strågården Nyord