Du har helt sikkert oplevet en stor stjerne ved en koncert, et flot show eller ved andre spændende arrangementer.

Strågården Nyord har vi vendt det hele på hovedet – her er det dig der er centrum. Hvis du booker en overnatning på Strågården med guidet tur eller blot vælger en guidet tur i natten, kan du blive set af over 2 millioner stjerner.

Nyords særlige beliggenhed langt fra storbyerne gør, at lysforureningen næsten ikke er eksisterende – her er mørkt, altså som i virkelig mørkt. Vi har en unik udsigt til millioner af stjerner i vores galakse Mælkevejen og til andre galakser. Vi er naturligvis altid afhængig af vejret og ikke mindst årstiden har også betydning, men på en klar efterårs- eller vinteraften/nat kan du se en super flot himmel fyldt med stjerner. Sommeren kan også være fantastisk, her skal man bare være længere tid vågen før solens lys forsvinder og stjernerne kigger frem.

Bliv klogere på vores flotte nattehimmel med de mange himmelfænomener, der varierer fra årstid til årstid. Vores Dark Sky guide fortæller eksempelvis om:

  • Hvad Dark Sky Park & Community certificeringen betyder
  • De 7 planeter i vores solsystem udover Jorden
  • De mest kendte og synlige stjernebilleder
  • Hvad stjernerne betød for lodseriet på Nyord

Du behøver som sagt ikke at overnatte hvis du bare vil have oplevelsen af stjernerne – vi er klar med en oplevelse til dig, din familie eller venner. Og skulle vejret drille kan det sagtens blive spændende med flotte billeder og et interessant lille foredrag.

Hvis du synes det kunne være spændende at opleve, så skriv til os eller ring på +45 25778216 så vi kan finde en løsning der passer lige netop til dig.

Du kan læse mere om vores priser på Dark Sky ture her eller Dark Sky ture med overnatning her.

Vi glæder os til at byde dig/jer velkommen på Strågården Nyord.

Marianne & Kenneth