”Mørket og lydene fra de vilde dyr har før i tiden været en naturlig del af livet for mennesker her på Møn, ” hvisker Susanne Rosenild fra Naturguide Møn til den lille gruppe, der står i tusmørket og ænser de jagende flagermus og gør sig klar til en tur ud i den mørke skov…….uden brug af lygter.

”I går bare efter mig, jeg kender skoven. Bare slap af.”

Susanne Rosenild er biolog, uddannet mørkeguide i Dark Sky Park og vant til at færdes alene i den mørke skov, så hun kender  dyrenes adfærd og lyde om natten.

”Jeg vil gerne give folk oplevelsen af den naturlige verden i mørket derude. Når du har oplevet det selv og mærket begejstringen og den skærpede sanselighed derude, så ved du helt ind i din egen krop og sjæl, hvorfor det er så vigtigt at vi passer på vores natur fremover.

Mange længes efter at genskabe forbindelsen til naturen”, siger Susanne fra Naturguide Møn”.

Himmelrummets  storslåethed

Ovenover trætoppene åbner sig en mægtig himmel, med små lysende punkter her og der, og månen dukker frem af skyerne og sender nogle sekunder et klart lys ned på skovbunden. Kenneth Lau Rentius fra Strågården på øen Nyord er også uddannet Dark Sky Guide i Dark Sky Park.  Han fortæller ivrigt om stjerneskud (dem du ikke kan spise!), planeterne i vores solsystem samt nogle af de mange stjernebilleder vi kan se på himlen. Spændende historier om hastigheder og størrelser og hvornår du kan se hvad på himlen. Folk er nysgerrige og spejder efter stjernebillederne og imponeres over den storslåethed der findes over vores hoveder.

I Biosfære Møn er der rig mulighed for at opleve det naturlige mørke i den vilde natur. Og hvis man vælger at lade sig guide af de lokalt uddannede Dark Sky guider, så får folk masser af ny viden og en endnu mere intens oplevelse af Dark Sky Park.

I efterårsferien vil der være en unik mulighed for at købe en eksklusiv billet til en kombineret 1 times guidet tur i mørkeskoven med Dark Sky Guiden Naturguide Møn + 1 times stjerne- og planetformidlingsoplevelse med Dark Sky Guide Kenneth Lau Rentius. Kun 10 pladser, billet pris 300kr. Forholdsregler ift covid 19  overholdes.

Arrangementet finder sted mandag 12. Oktober kl. 19.15 til 21.15.

Mødested Ulvshale Naturcenter, Ulvshalevej 283, 4780 Stege

Kontakt Naturguide Møn på mobil 20303346 for køb af billet i forvejen.