Den Internationale Rumstation flyver forbi!

Kan du holde dig vågen til lidt længere end TV-avisen, så er muligheden for at se den Internationale Rumstation ISS flyve over Danmark.

I aften (17.maj 2020) er der mulighed kl. 22.18 og hvis det smutter, så er muligheden der igen kl. 23.53. På begge tidspunkter skal du kigge mod sydvest og videre mod øst. Rumstationen er mest synlig kl. 22.20 i 12 grader over horisonten henholdsvis kl. 23.56 i 43 grader over horisonten. Hvis jeg skulle vælge ville det blive kl. 23.56 fordi ISS lyser mest op og fordi den flyver højere på himlen. Den 19. maj vil også være et godt bud.

Du kan finde tid og sted for ISS-passage de næste dage i nedenstående tabel. Du kan også bruge hjemmesiden https://www.heavens-above.com/ der har masser af information om hvad der sker på himlen. Bemærk, det er vigtigt du angiver din placering på www.heavens-above.com for at få de rigtige informationer.

Tabel over ISS passage over Danmark hentet fra https://www.heavens-above.com

Desværre er vi alle afhængige af vejret og det ser ikke ud som om det er med os de nærmeste dage, men det skal nok lykkes sidst på ugen.

Med Dark Sky hilsen
Kenneth
Strågården Nyord