Skal du se solformørkelsen?

Muligheden er der lige nu, altså torsdag den 10. juni 2021 mellem kl. 11.28 og 13.48 og den topper kl. 12.37. Kig aldrig direkte på solformørkelsen uden at bruge solformørkelsesbriller. De filtrerer den særdeles skadelige stråling fra Solen, så du undgår at få alvorlige øjenskader.

Hvis du befinder dig i Danmark er det kun en delvis solformørkelse, men det bliver det ikke dårligere af. Solformørkelsen sker når vores Måne bevæger sig ind mellem Solen og Jorden. Normalt vil vi ikke kunne se Månen, fordi den på dette tidspunkt er det man kalder Nymåne og Solens refleksion af lys på Månen ikke ses fra Jorden. Men fordi Månen bevæger sig ind foran Solen vil den blive synlig selvom det er dagslys.

NASA har lavet en lille video, der illustrerer hvor på Jorden der vil være total solformørkelse og i hvilke områder formørkelsen kun vil være delvis, som eksempelvis i Danmark.

Hvis du vil se den næste totale solformørkelse i Danmark, så kræver det du bliver rigtig gammel. Den bliver nemlig først synlig den 25. maj 2142, klokken 10:04.

I mellemtiden kan booke os til en guidet tur – skriv til os her, så finder vi den rigtige tur til dig/jer.

Med Dark Sky hilsen
Strågården Nyord