Måne “rock” i det ovale kontor!

Et af mine foretrukne websites er naturligvis www.nasa.gov og her kan man læse, at NASA selvfølgelig gør hvad de kan for at påvirke den nye tiltrådte præsident Joe Biden. De gør det ved at udlåne et stykke månesten pænt indsat i en bastant montre. På Strågården Nyord tilbyder vi naturligvis også værelser med guidet Dark Sky tur hvis præsidenten skulle komme på disse kanter, men selvfølgelig kun hvis vi har noget ledigt 🤣

Credit to NASA.gov

Månestenen er fragtet til Jorden af Apollo 17-astronaut Ronald Evans og moonwalkers Harrison Schmitt og Eugene Cernan, der indtil videre er de sidste mennesker, der har sat sine fødder på Månen. Det 332 gram tunge stykke “rock” fra månen er i en pæn alder, nemlig 3,9 milliarder år gammel. Det blev dannet under det sidste store bombardement på Månens forside, ved Imbrium Impact Basin, som er 1.145 km i diameter.

Den igangværende forskning er bydende nødvendig, da vi fortsat skal lære om månen så vi kan forberede os endnu bedre på fremtidige missioner, der vil bringe os mennesker helt til Mars. Husk – jeg har jo fået mit boardingpass, så denne forskning er særdeles vigtigt.

Med Dark Sky hilsen
Strågården Nyord

Source and credit to www.nasa.gov