Skal du med til et sted, der ikke er rejseforbud til!

Der er sat begrænsninger på samtlige rejser til udlandet, men der findes et sted, hvor der ikke er begrænsninger. Til gengæld er turen ret lang, nemlig 1,7 mia km. Jeg har bestilt min rejse og var så heldig at få mit boardingpass tilsendt i sidste uge.

I 2026 går turen til et sted, hvor sandet er mere rødt end på Jorden, hvor temperaturen svinger mellem +20 til -140 graders celcius og et år varer 697 jorddage. Der er ikke synderlig meget bevoksning, ja faktisk er der slet ikke noget og butikker har de heller ikke mange af. Til gengæld er der ikke problemer i forhold til overholdelse af afstande til andre og det er nemt at blive i den sociale boble.

Destinationen er selvfølgelig Mars, helt præcist til Jezero Crater, og jeg håber Perseverance mission forbereder tingene til jeg skal afsted. En anden lille deltalje er, at der stadig ikke er nogen returbillet, men jeg satser på NASA finder en løsning til den tid. Turen tager ca 7 måneder så der skal lidt læsestof med i tasken og hele rejsen inklusiv turen retur tager mindst 3 år.

På Strågården Nyord vil vi naturligvis følge denne Perseverance missionen og måske kan vi se landingen den 18. februar 2021 i vores teleskop – hvem ved 😊 Hvis du vil med på et kig, så book din aften her.

Med Dark Sky hilsen
Strågården Nyord