Hvad er det for noget med et tog på himlen!

Mange spørger mig hvad det er for noget med et lysende tog på himlen. Svaret er meget enkelt – det er et Elon Musk’s projekt (Tesla-fyren), der i alt sin enkelthed vil skabe et globalt internet, så man selv i den fjerneste afkrog på jorden kan være online og tjekke sin Facebook konto. SpaceX organisationen sender hver 14. dag en raket afsted med ca 60 satellitter og hælder dem af i rummet hvorefter de selv fordeler sig. Det tager dog tid og det er derfor satellitterne hænger som perler på en snor og ligner et tog på himlen.

Jeg er normalt meget åben over for nye ideer, men lige her er jeg ikke med. At fylde himlen med lysende objekter synes jeg er trist, men jeg tror ikke der er nogen der kan stoppe Starlink “toget” med sine i alt 12.000 satellitter.

Du kan læse mere om Starlink projektet her, hvor du også kan se nogle billeder af hvordan en Starlink satellit ser ud. Den ligner faktisk et højhus men vejer kun 262 kilo og skulle være toppen af poppen tekonologi med en Ion Propulsion motor til at manøvrere den med. De befinder sig i en højde på 550 kilometer over jorden og det er solens reflektion i det store solpanel, der gør den synlig fra jorden – ligesom alle andre satellitter man kan se fra Jorden.

Hvis du vil se satellitterne kan du slå op på Starlink Finder og se hvor de befinder sig på et Live Map. Du kan også vælge en by i Danmark og derefter får du et overblik over hvornår Starlink satellitterne er synlige fra din placering – en lille service med reminder findes ligeledes på hjemmesiden. Hvis du ikke er til hjemmesider, men hellere vil bruge Apps kan du hente Starlink Finder til Apple her og til Android her.

Skulle du have spørgsmål eller måske ønsker at booke en guidet tur kan du skrive til os her.

Med Dark Sky hilsen
Kenneth
Strågården Nyord