Stjerneskud og rumstationen over Strågården

Selvom jeg er bidt af en gal stjerne, så kan temperaturen godt udfordre mig på at komme ud og se stjerner. Nuvel, i fredags skulle jeg ud og denne gang var det for at se asteroiden Apophis eller Kaosguden som den også kaldes. Samtidigt kom der nogle optagelser i kassen, som jeg har sammensat til en film på små 2 min. Du kan se op til flere stjerneskud og i starten af filmen ses rumstationen ISS passerer over Strågården.

Selvom antallet af flyvemaskiner, der passerer på kryds og tværs, er stærkt stigende, så er det forholdsvist nemt at se forskel på en flyver og et stjerneskud. En flyver der passerer bliver til en lysende streg på tværs af hele billedet. Et stjernskud derimod er blot en kort lysende streg, der er langt kraftigere i lyset end flyverne, men til gengæld passerer de kun en del af billedet. Jeg har indsat et eksempel på et stjerneskud nedenfor.

Et eksempel på et stjerneskud – til venstre for stjerneskuddet ses Mælkevejen.

De to billeder nedenfor viser 2 flyvemaskiner der passerer tværs over Strågården.

Til flyvemaskiner passerer fra venstre mod højre igennem mælkevejen

Hvis du vil se hele filmen, så har jeg indsat den nedenfor. Det kan være en fordel at bruge fuldskærm, når du ser filmen. Bemærk at ISS passerer i starten og den kan ses selvom det er overskyet. Mælkevejen er også rimelig tydelig – det er bæltet af stjerner der ses tydeligst i starten af filmen.

Vil du på stjernetur med Strågårdens certificerede Dark Sky guide, så kontakt os her så vi kan lave en aftale.

Med Dark Sky hilsen
Strågården Nyord