Mangler du et stjernekort?

Mangler du et stjernekort?

Så er Strågården Nyord leveringsdygtig i et opdateret et af slagsen, som du kvit og frit kan downloade og printe. Men hvorfor bruger man stjernekort?

Du kender sikkert fornemmelsen når du kommer til en by du aldrig har været i før – det kan være lidt svært at finde rundt. Det samme gælder for stjernehimlen. Er man ofte ude for at se stjerner, så får man hurtigt erfaring med hvor de enkelte stjernebilleder befinder sig. Det bliver nemmere at finde de store og klare stjerner, såsom Sirius, Rigel, Betelgeuse med flere.

Hvis man ikke er så tit ude, så ved det kan være svært at se de mange stjernebilleder ud fra nogle streger og derfor har vi også lavet et kort med lidt grafik, der hjælper dig på vej.

Vo anbefaler du øver dig i nogle af billeder inden du skal ud. Det er nemlig “forbudt” at bruge computer. tablet eller smartphone når man er på stjernekiggertur og da vores stjernekort ikke kan bruges uden lys er de kun en hjælp ved forberedelsen.

Vil du på stjernetur med Strågårdens certificerede Dark Sky guide, så kontakt os her så vi kan lave en aftale.

Med Dark Sky hilsen
Strågården Nyord

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Se både Jupiter og Saturn uden at være oppe den halve nat - Kig mod østsydøst efter 22.00!

De smukke lysende natskyer kan ses på himlen - iskrystaller 80 km oppe stråler om natten i lyset fra Solen!

Se den flotte fuldmåne den 24. juli hvor afstanden til jorden vil være 373.276 km.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.  Læs privatlivspoliltik