Kan vi forstå Universets størrelse?

Jeg synes selv det kan være ganske svært at forstå hvor stort alting er i Universet og hvor små vi rent faktisk er i den sammenhæng. Men jeg faldt over en flot video på www.youtube.com der i løbet af 6,5 minut viser størrelsesforholdet fra Jorden til det Univers vi med sikkerhed ved findes… og det slutter nok ikke der.

Flere af de planeter og stjerner der vises i videoen, primært i starten og frem til Andromeda galaksen (M31), er faktisk nogen vi kan se med det blotte øje fra jorden. En af mine ynglingsstjerner er Betelgeuse, der er 1,5 milliard km i diameter mod Jordens 13.000 km. Betelgeuse er en del af stjernebilledet Orion og kan ses som den orange pulserende stjerne der udgør Orions skulder. Den befinder sig i runde træskolængder 600 lysår fra vores Sol og er muligvis ved at dø som en supernova. Hvornår det sker vides ikke, men det bliver nok ikke i vores tid 🙂

Er der noget om Universet, stjerner, planeter eller lignende du går og spekulere på og gerne vil have en forklaring på, så skriv til mig. Måske er det et spørgsmål mange har og jeg derfor kan lave et indlæg om.

Husk at vi på Strågården Nyord tilbyder en guidet tur under nattehimlen. Synes du det er sjovere om dagen, så kan vi også tilbyde historierne om Nyord i dagtimerne.

Skriv til os eller ring på +45 25778216 så vi kan finde en løsning der passer lige netop til dig.

Med Dark Sky hilsen
Kenneth
Strågården Nyord