Strågården følger landingen på Mars!

Strågården følger landingen på Mars!

Kan man godt være lidt oppe at køre ligesom den gang man var lille og ventede på julegaverne skulle åbnes? Ja det kan man godt også selvom man har rundet de 50, for det er en stor begivenhed der finder sted i aften og selvfølgelig følger vi med på Strågården.

Det er stort når Perseverance Mars Rover lander på Mars efter 7 måneders rejse. Der er ca 50 % sandsynlighed for det kan gå galt, så lad os håbe og tro på det vil lykkes at få roveren ned i hel tilstand. Når den er landet skal den efterfølgende frigive den lille helikopter, som den har spændt fast på undersiden. Tænk vi kan køre og flyve på selve Mars – det synes vi er fantastisk. Vi er samtidigt vildt stolte over, at der er en dansk udviklet teknologi med. Det er et kamera som Professor John Leif Jørgensen fra DTU Space har udviklet og opgaven er primært at finde ud af om der har været liv på Mars.

Du kan følge med fra NASAs warroom, der sender live hele aftenen.

En anden mulighed er at følge på på DR2, der også sender live fra kl 20.00 – 22.00 i aften og du finder linket her: https://www.dr.dk/drtv/dr2

En helt tredje mulighed er NASAs eget website hvor der også sendes live på https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/#public.

Så er der vel bare at sige “Happy landing”.

Med Dark Sky hilsen
Strågården Nyord

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Se både Jupiter og Saturn uden at være oppe den halve nat - Kig mod østsydøst efter 22.00!

De smukke lysende natskyer kan ses på himlen - iskrystaller 80 km oppe stråler om natten i lyset fra Solen!

Se den flotte fuldmåne den 24. juli hvor afstanden til jorden vil være 373.276 km.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.  Læs privatlivspoliltik